De eerste consultatie start altijd met een uitgebreid vraaggesprek (anamnese) over de desbetreffende klacht(en) en de geschiedenis van de gezondheid van de patiënt.
Hierna volgt een onderzoek van het volledige lichaam, dus niet enkel de regio van de klacht.
Tijdens het onderzoek wordt op zoek gegaan naar bewegingsbeperking, want bewegingsverlies beperkt ook de functie van het getroffen weefsel.
Deze beperkingen kunnen ontstaan door onder andere littekenweefsel, verklevingen van het weefsel na ontstekingen of ziekte, stress, verkeerde voeding, ...
Tijdens de behandeling wordt door middel van specifieke handgrepen geprobeerd de oorspronkelijke beweeglijkheid te herstellen.
Dit kan zowel in de regio van de klacht zelf zijn, maar ook ter hoogte van andere regios die beperkt zijn in hun beweging en zo de klachtenregio kunnen beïnvloeden.
De handgrepen kunnen behoorlijk stevig zijn of juist heel subtiel en zacht.
Het aantal behandelingen die nodig zijn kan heel sterk variëren. Dit hangt af van de klacht zelf, hoelang de klacht al aanwezig is, hoe het lichaam reageert op de behandelingen
Per behandeling wordt bekeken hoe lang de periode tussen de vervolgbehandeling best is en dit kan variëren van één week tot drie maanden.
Het lichaam moet de tijd krijgen om terug in balans te komen.
Aarzel niet om mij te contacteren indien u nog vragen heeft.